Institut für Biomedizinische Optik (BMO)

Vores betydning for projektet

Universität zu Lübeck er specialiseret i medicin, biomedicinsk forskning og biomedicinsk teknik og er medlem af BioMedTec Research Campus – en sammenslutning af Fachhochschule Lübeck, Forschungszentrum Borstel – Leibniz Zentrum für Medizin und Biowissenschaften, to Fraunhofer-institutter og flere lokale virksomheder.

Institut für Biomedizinische Optik er kendt på verdensplan for videnskabeligt fremragende arbejde indenfor biomedicinske anvendelser af laser og andre optiske teknologier og er førende indenfor ultrahurtig optisk kohærenstomografi (OCT). Instituttet har bl.a. etableret det biomedicinske mikroskopicenter 2Photon Imaging Nord (2PIN) til intravital mikroskopi, er centrum for en unik koncentration af forskningsressourcer indenfor de mest moderne multifoton mikroskopimetoder og fremmer optisk billeddannelse og mikroskopi til biomedicinsk forskning og klinisk diagnose.

Projektets betydning for os

Med henblik på klinisk diagnose er Celltom-projektet essentielt for forståelsen af optisk mikroskopi gennem optisk kohærenstomografi og Raman-mikroskopi. Det vil dermed i høj grad udvide det videnskabelige grundlag for OCT og etablerer en fast forbindelse til klinikker i Slesvig-Holstein og Danmark. Desuden vil BMO få adgang til den nyeste teknologi indenfor højeste opløsning Helium-ion mikroskopi ved Mads Clausen Instituttet og samspillet mellem projektpartnerne fremmer forskning, uddannelse af studerende og overførsel af knowhow til den lokale industri.

Kontakt

Dr. Gereon Hüttmann
huettmann@bmo.uni-luebeck.de
Tel. +49 451 500 6530

Universität zu Lübeck
Institut für Biomedizinische Optik
Peter-Monnik-Weg 4
23562 Lübeck
Tyskland

www.bmo.uni-luebeck.de